ZzZzZzZz

Som ni ser i rubriken så har det varit en rätt så tung dag. Höll nästan på att somna sista lektionen. Inte för att det var tråkigt eller så, tvärtom, men jag var bara så himla trött efter att ha traskat iväg till skolan till kl. 8.15. Är INTE van med såna tider.

Idag kändes det i alla fall som en riktig skoldag. Vi hade vinlära på förmiddagen, lite genomgång av en hygienkurs som vi ska göra på egen hand, och sista lektionen började vi med livsmedelslära. Fick dessutom redan en uppgift att göra i grupp. Min grupp (jag, Henrica och Irene) ska redogöra för olika ostar.

Efter skolan åkte jag och Henrica in till stan för att shoppa lite skolhäften, och efteråt gick jag genast hem. Rebecka och Nathalie kom hem typ tjugo före fem, och då fick vi bråttom att hinna till VOAS som stängde fem. Kom hem, slappade några timmar och åkte sen iväg till Brändö för att hälsa på Linda. Henrica kom också, och Simoné var även med en stund. Stjussade hem Henrica och har nu nyligen själv kommit hem.

Börjar vänja mig vid Vasalivet. Har redan fått lite nya bekanta, och dessutom ser jag åtminstone en av mina vänner från förr varje dag. Ska väl nog känna mig som hemma så småningom!

Men nu ska jag slökolla något Friends-avsnitt och sen sova. Sovmorgon till 11.30, skönt!

R-MR_TR-1

Plötsligt var det måndagkväll. Vart försvann hela måndagsdagen?

Jo det ska jag berätta. Vandrade iväg till skolan för att inleda min allra första skoldag här i Vasa. Rubriken till detta inlägg är då namnet på min klass, det har jag lärt mig utantill redan. Skoldagen bestod av välkomsttal, uppropning av namn för att samla klassen, lite klass-stuff, rundvandring i skolan med våra tutors, lunch och mera tips och råd från våra tutors. Mot slutet av skoldagen åkte vi dessutom till Hoviska och lekte lite med klassen för att lära känna varandra bättre. Det var faktiskt rätt skoj.

Vi blev "klara" typ halv 4. Kom dock hem först sex-tiden, eftersom jag, syrran och Nathalie lämnade att shoppa lite i H&M och Gina Tricot, hälsade på hos Amund och Christian och köpte hem mat. Det blev tortillalasagne, som jag dessutom gjorde i lördags som middag åt mina vänner. Den blev inte lika bra nu, men det var ändå gott.

Nu ska jag slappa i några timmar och sen sova. Måste vila ut tills imorgon, när jag inte fick sova något vidare inatt.

Förresten, här ser ni en bild av min nya frisyr. Sätter in en före-bild också, ser ni någon skillnad? (Före-bilden är dock tagen för ganska länge sedan, men det såg i princip ut sådär före jag klippte det ändå)

FÖRE:
EFTER:Vasalivet har börjat

Bloggtorka, jag vet.

Hade en trevlig villaavslutning igår, och LÅNG. Säger som Linda, det blev en oväntat händelserik kväll. Det mesta var bra, och även om någon smått tråkig sak hände så skrattar man åt det såhär i efterhand. Det blev dock en hel del att städa, och väldigt lite sovit. Men, så är det ju fest och skoj också, så det är värt det.

Anlände till Vasa för typ två timmar sedan. Har slängt in alla kläder i skrubben redan, och plockat fram det mesta från all packning jag hade med mig. Imorgon är det första skoldagen på Vasa Yrkeshögskola då, spännande! Är redan lite smått nervös, men värre blir det nog imorgon. Tur att Henrica också börjar på samma linje som mej, så är vi i alla fall två stycken som är vilsna!

Var till frissan också igår och förnyade min frisyr en aning. Det låg en hel del hårtussar på golvet efter att jag var klar. Dock ser håret inte bra ut idag för jag har inte orkat fixat det, så ni får se en bild imorgon eller någon annan dag. Smutsigt och fullt med gårdagens hårspray och liknande är det också!

Men nu, gonatt! Måste ju vara pigg imorgon, och med tanke på att jag har sovit kanske 5 timmar inatt så borde jag nog få sova ordentligt nu.