I Skaftung

 
Det har varit en lång dag idag. Steg upp redan klockan sex för att åka på morgonspinning, och efter att ha duschat, käkat och packat väskorna åkte jag med syrran ner till Skaftung. Kändes som om halva dagen redan hade gått när vi kom hem, och då var klockan bara lite över tolv. Verkligen härligt då man vet att man har hela dagen på sig ännu att göra precis vad som helst, borde verkligen lära mig att vakna tidigare även fast jag är ledig.
 
För tillfället sitter jag och fönstershoppar på nätet och lyssnar på bra musik. Som tur är närmar sig min födelsedag, så sakerna jag dreglar över på nätet kanske jag kan få till present istället!

Vad skulle man göra utan en mamma?

 
Shopping står på schemat idag. Fick ju ett presentkort till julklapp av pappa, så jag tänkte jag skulle använda det, men problemet var att jag inte kunde hitta det. Jag ringde hem till mamma för att dubbelkolla så jag inte glömt det där, även om jag var bombsäker på att jag packat ner det till Vasa efter julen.
 
Nåväl, gav upp och lät det vara. Mamma ringde imorse för att fråga om jag ännu hittat det. Nej, det hade jag inte. Och jo, jag har kollat överallt. Jag har ju trots allt inte så många skåp och lådor här i Vasa att rota igenom. "Har du kollat skrivbordet?" "Ja, självklart". "Har du kollat om du stoppat in det i någon bok?" "Nej, och varför skulle det vara där?" *Tar första boken från hyllan, öppnar den och hittar presentkortet*.
 
Jag förstår inte hur mamma bär sig åt. Vad skulle jag göra utan henne?