Söndagsbastu

Det finns inget bättre än ett söndagsbastubad.
 
Tacka vet jag att vi har en helt egen bastu i lägenheten i Vasa. Den används väldigt flitigt, åtminstone av mig.
 
 
Nu ska jag ta och käka lite frukt och kolla något avsnitt Criminal Minds innan det blir läggdags. Tillbaka till verkligheten imorgon!

Sov gott, Farfar

Igår var en tung dag. Igår begravde vi min farfar.
 
Begravningsceremonin var den jobbigaste. Jag kan inte minnas när jag senast grät sådär mycket. Jag fick sådan huvudvärk och näsdukarna räckte inte länge.
 
Minnesstunden däremot gick bättre. Jag lyckades hålla tårarna i skick medan jag läste upp adresserna till fonderna med min kusin Nico, och även resten av minnestunden löpte på utan tårar. Vi kunde till och med skratta ibland.
 
Men i det stora hela var det en väldigt fin begravning. Farfar hade nog tyckt om den.
 

"Släktträff"

Hade en mysig kväll igår. Farbror Peter med familj kom hit mot kvällen, och vi satt och kollade på filmer från när vi var små och besökte dem i Sverige. Det blev mycket skratt.
 
I morse vaknade jag av att bil efter bil rullade in på gården, och snart var huset fyllt med nästan alla pappas syskon. Det var nästan som en släktträff!
 
Nu ska jag, syrran, morsan och farsan in via stan. Jag måste in via läkaren, har nämligen ett rött och uppsvällt ögonlock som irriterar, ingen aning om vad det är. Lagom såhär till helgen och begravningen liksom... Dessutom är det ju höstmarknad i Kstad i helgen, kanske det blir att gå en sväng där också.
 
Trevlig fredag till er allihopa!